Offshore BMSB providers Scheme

Η εταιρία μας διαθέτει πιστοποίηση για την αντιμετώπιση του εντόμου Brown Marmorated Stink Bug (BMSB), το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς φυτοϋγειονομικής καραντίνας.

Το έντομο Brown Marmorated Stink Bug (BMSB) μέχρι σήμερα θεωρείται πραγματικά σοβαρή απειλή για την Αυστραλιανή αγροτική οικονομία σε περίπτωση που εισαχθεί στη χώρα.  Τα τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε ταχεία εξάπλωση του εντόμου, ιδιαίτερη αύξηση του πληθυσμού στις χώρες όπου έχει ήδη εγκατασταθεί καθώς και εμφάνιση ανθεκτικότητας στην καταπολέμηση αυτού με κοινά εντομοκτόνα.

Tην Τετάρτη 21 Νοεμβρίου ξεκίνησε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κατάρτισης Νέων Τεχνικών στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας μας.

Την παρουσίαση και ανάλυση του εκπαιδευτικού υλικού ανέλαβε ο γεωπόνος και Υπεύθυνος Ποιότητας κος Κυριάκος Τσουμπρακάκος, με κυριότερες αναφορές στην απεντόμωση, μυοκτονία, μέτρα ασφαλείας τεχνικού, χρήση φαρμάκων, ψεκασμούς κλπ .

Με υπευθυνότητα, όραμα και χάρη στη δική σας εμπιστοσύνη ανοίξαμε νέο κατάστημα AXIVEN για Απολύμανση στην Καλαμάτα και σας ευχαριστούμε θερμά. Το νέο μας κατάστημα AXIVEN για Απολύμανση στην Καλαμάτα σηματοδοτεί τη νέα εποχή για την εταιρεία μας. Στο νέο μας κατάστημα κυριαρχεί η φρεσκάδα και το χρώμα. Ο καταναλωτής θα συναντήσει τα τμήματα που τον ενδιαφέρουν και στα οποία μπορεί να έχει άμεση και φιλική εξυπηρέτηση από το προσωπικό του καταστήματος. 

Πρόκειται για χημική μέθοδο καταπολέμησης παρασιτικών οργανισμών, όπου με την απαιτούμενη θερμοκρασία και πίεση σε μορφή αερίου σε επαρκή συγκέντρωση, στοχεύει στην μείωση και εξάλειψη παθογόνων εντόμων- παρασίτων. 

Για προβλήματα που σχετίζονται με το κήπο σας πάντα υπάρχει η επιλογή φυσικής επίλυσης του προβλήματος η οποία πολλές φορές είναι πιο οικονομική σε σχέση με τα φυτοφάρμακα και αναμφίβολα πιο υγιής για τον κήπο, την οικογένεια και κατ' επέκταση το περιβάλλον και ότι ζει σε αυτό.   
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην βόρια Αμερική, παρατηρήθηκε ότι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν το τριπλάσιο ποσοστό φυτοφαρμάκων σε σχέση με τους γεωργούς πράγμα που σημαίνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μόλυνσης της πανίδας και του νερού προκαλείται από κατοίκους που διαθέτουν κήπους.

Ανάγκη για μικροβιοκτονία σε ψυκτικούς θαλάμους

Τα προϊόντα και υποπροϊόντα του  κρέατος  λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά και της ευκολίας μολύνσεως και ρυπάνσεώς τους, είναι πάντοτε φορείς µικροoργανισµών. Οι μικροοργανισμοί  αυτοί  συμμετέχουν στις φυσικοχημικές και βιολογικές μεταβολές που συμβαίνουν στα τρόφιµα. Στην περίπτωση που δεν ακολουθηθούν οι κατάλληλες πρακτικές και δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας,  οι αποτυχίες στην υγιεινή του κρέατος μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη οικονομική ζημιά. Αυτό συνεπάγεται με υποβάθμιση της ποιότητας του κρέατος υποβαθμίζοντας την ελκυστικότητα και την γεύση του, την αλλοίωση των πολύτιμων οργανοληπτικών του χαρακτηριστικών  και ακόμη χειρότερα την μετάδοση  ασθενειών που μεταδίδονται μέσω των τροφίμων στους ανθρώπους.  

  • Για την εμπειρία μας.
  • Για τις εξελιγμένες μας μεθόδους.
  • Για το αποδεδειγμένα υψηλό ποσοστό επιτυχίας των εφαρμογών μας.
  • Για τον πλέον σύγχρονο και άρτιο εξοπλισμό μας.
  • Για το άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό μας.
  • Γιατί μέχρι σήμερα, η Axiven Pest Control έχει προσφέρει λύσεις σε περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις και σε πάνω από 10.000 ιδιώτες. 

Τουλάχιστον δυο φορές ετησίως θα πρέπει να πραγματοποιείται απολύμανση / απεντόμωση στις πολυκατοικίες, συμβουλεύουν ειδικοί του κλάδου, καθώς η έλλειψη προβλήματος δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν ζήτημα στο μέλλον. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τους αρμόδιους, οι απολυμάνσεις έχουν κυρίως τον χαρακτήρα της πρόληψης. Ειδικότερα, στόχος της εφαρμογής της απολύμανσης , της απεντόμωσης ή της μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση και η πρόληψη δημιουργίας εστιών όλων των ειδών παρασίτων (έντομα-τρωκτικά-μικροοργανισμοί), καθώς και η εξυγίανση χώρων διαμονής, αποθήκευσης ή παρασκευής τροφίμων, μεταφορικών μέσων.

Η σωστή απολύμανση στο Χαλάνδρι αποτελεί ουσιαστικό ρόλο στην ποιότητα ζωής της περιοχής. Ο δήμος Χαλανδρίου με 74.192 κατοίκους (2011) και έκταση 10,805 τ.χλμ. αποτελεί ένα σημαντικό οικιστικό κέντρο και τον χαρακτηρίζει το άρτιο ρυμοτομικό του σχέδιο και το εκτενές δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων. Γνωστή είναι και η μακρά παράδοση των κατοίκων του στο εμπόριο.

Η εταιρεία μας έλαβε μέρος στην 22η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού DETROP και τη 4η Διεθνής Έκθεση Οίνου OENOS, που πραγματοποιήθηκαν 7-10 Μαρτίου 2013 στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Η έκθεση αυτή αποτελεί την μοναδική έκθεση τροφίμων-ποτών στην Ελλάδα. Την DETROP και τη OENOS, επισκέφτηκαν συνολικά περίπου 22.000 επισκέπτες, με αύξηση των εμπορικών επισκεπτών κατά 127%, σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκθεση.

Στην έκθεση αυτή παρευρέθηκε και η εταιρεία μας και μας πήρε συνέντευξη το STAR Κεντρικής Ελλάδας. Δείτε την συνέντευξη παρακάτω.