ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Απολύμανση σε Ξενοδοχεία
Στα Ξενοδοχεία η καθαριότητα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κριτήρια επιλογής του. Σε πρόσφατες μελέτες που έγιναν αποδείχθηκε πως η καθαριότητα αποτελεί το νούμερο ένα κριτήριο επιλογής των Ελλήνων τουριστών με ποσοστό μεγαλύτερο του 83%, ενώ ακολουθούν κατά πόδας η τοποθεσία και η τιμή. Στις προτιμήσεις όμως και των ξένων τουριστών βρίσκεται η καθαριότητα και η απολύμανση της ξενοδοχειακής μονάδας, που αποτελεί πλέον βασικό πλεονέκτημα, μιας και στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με το συγκεκριμένο θέμα. Η νομοθεσία που διέπει την υγιεινή στα ξενοδοχεία, προϋποθέτει την αμφίδρομη συνεργασία των επαγγελματιών του χώρου της καθαριότητας και των ξενοδόχων.

Στα Ξενοδοχεία το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση ΚΟΡΙΩΝ

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για τη σωστή και αποδοτική λειτουργία ενός ξενοδοχείου είναι το χτίσιμο της φήμης του ονόματος του. Παρ’ όλα αυτά μια ξαφνική παρουσία εντόμων ή τρωκτικών μπορεί να καταστρέψει αυτή τη φήμη στη στιγμή. Κάτι τέτοιο μπορεί να αποτραπεί έγκαιρα και με χαμηλό κόστος μέσα από τη συνεργασία με μία αδειοδοτημένη εταιρία Απεντόμωσης – Μυοκτονίας. Στην AXIVEN PEST CONTROL μπορούμε να αναγνωρίσουμε τις όποιες ανάγκες του περιβάλλοντος ώστε να τεκμηριώσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υγιεινής κάλυψης με συνέπεια και με βάση τους συμβατούς κανόνες και τις βέλτιστες τεχνικές.
ξενοδοχεία κοριοι απολύμανση
ξενοδοχεία αντιμετωπιση κοριων με θερμική απεντόμωση

Στα Ξενοδοχεία οι κοριοί δεν κάνουν κράτηση, απλά εισβάλουν !

Ο επαγγελματικός καθαρισμός της ξενοδοχειακής σας μονάδας και η καταπολέμηση ενός τόσο δύσκολου προβλήματος, όπως οι κοριοί, ανήκει μόνο στους εξειδικευμένους επαγγελματίες της AXIVEN PEST CONTROL καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός είναι ιδανικός για τα γεύματα των κοριών!
Σκοπός της AXIVEN PEST CONTROL είναι να σας μεταφέρει την πολυετή εμπειρία της και να την κάνουμε πράξη στο χώρο σας σε ένα δύσκολο πρόβλημα, το οποίο απαιτεί δυναμική και ριζική αντιμετώπιση. Η εταιρεία μας καταρτίζει τεχνικά τους εργαζομένους της με εξειδίκευση στην Τουριστική επιχείρηση ώστε να διασφαλίσουμε την αποφυγή λαθών και τις καθυστερήσεις που κοστίζουν στον επιχειρηματία χρόνο και χρήμα. Η διασφάλιση ποιότητας με επαγγελματικό καθαρισμό και ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιτυγχάνεται μόνο με την επιλογή ενδεικνυόμενης εταιρείας στο κλάδο του επαγγελματικού καθαρισμού των ξενοδοχείων όπως η AXIVEN PEST CONTROL που σας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες, προσαρμοσμένες σε αυστηρά Σύστηματα Διαχείρισης Ποιότητας όπως: Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία ΕΛΟΤ 1801 : 2008 / OHSAS 18001 : 2007, Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης ISO 9001 : 2015 και ISO 14001 : 2015 και CEPA Certified®ΕΝ 16636. Ο ομιλος Axiven είναι επίσης μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών Απεντόμωσης και Μυοκτονίας Σ.Ε.Α.Μ.Ε.

Απο που εισέρχονται τα παράσιτα στα ξενοδοχεία;

1) Από τους κάδους σκουπιδιών και τους αγωγούς συμπίεσης σκουπιδιων

Όχι μόνο οι αγωγοί συμπίεσης σκουπιδιών μπορούν να παρέχουν σημεία εισόδου μέσω κακώς σφραγισμένων σχεδίων αγωγών, αλλά και οι ίδιοι οι κάδοι απορριμμάτων μπορούν να προσελκύσουν και να χρησιμεύσουν ως τόποι αναπαραγωγής για παράσιτα. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να διαθέτουν ένα πρόγραμμα για τον καθαρισμό των σκουπιδιών και των μαξιλαριών απορριμμάτων, ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες.

3) Εκεί που υπάρχει τροφή

Τα ξενοδοχεία παράγουν αρκετή τροφή και απορρίμματα για να προσελκύουν παράσιτα κάθε μέρα. Όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αφήνουν τα βρώμικα πιάτα, τα περιτυλίγματα τροφίμων και τα ψίχουλα τους στο ύπαιθρο, τα ευκαιριακά παράσιτα θα χαρούν να το γλεντήσουν.

5) Από ανοιχτές πόρτες & παράθυρα

Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να ελέγχουν περιοδικά τις πόρτες και τα παράθυρα σε περιπτωσή βλάβης ή κάποιας τρύπας που μπορεί να δημιουργηθεί που θα προκαλέσει την είσοδο των παρασίτων στο ξενοδοχείο

2) Από αποχετεύσεις δαπέδου

Το αποχετευτικό μας σύστημα μπορεί να προσφέρει ένα ιδανικό καταφύγιο για παράσιτα όπως μικρές μύγες, κατσαρίδες και αρουραίους που στη συνέχεια ταξιδεύουν στις εγκαταστάσεις μας. Η διατήρηση των αποχετεύσεων μέσω του καθαρισμού και της σωστής σχάρας είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η μετανάστευση των παρασίτων σε κατασκευές μέσω των αυτοκινητοδρόμων αποχέτευσης.

4) Από ανοιχτές πηγές νερού

Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το δωμάτιο πλυντηρίων θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο βρώμικα μέρη του ξενοδοχείου. Χνούδι, σκόνη και βρωμιά μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Η υγρασία είναι ένας άλλος ελκυστικός παράγοντας για να αναζητήσουν καταφύγιο τα παράσιτα στην περιοχή

6) Από αεραγωγούς & σωληνώσεις

Θα πρέπει να ελέγχονται οι αεραγωγοί, οι σωληνώσεις καθώς και οποιεσδήποτε σχισμές που μπορεί να επωφελούν την είσοδο των παρασίτων
ξενοδοχεία κοριοι αντιμετωπιση
Πώς θα διαπιστώσω αν έχω κοριούς στο ξενοδοχείο μου;

Αυτά τα μικρά παρασιτικά έντομα ωοειδούς σχήματος και καφεκόκκινου χρώματος, φωλιάζουν σε σκοτεινά σημεία, όπως σε ρωγμές τοίχων, πατωμάτων και επίπλων, όπως επίσης σε στρώματα ακόμα και πίσω από κάδρα. Μεταφέρονται μέσω των αποσκευών, των ρούχων και των υποδημάτων με αποτέλεσμα την εξάπλωση του φαινομένου. Χαρακτηριστικά, το 95% των εταιριών απολυμάνσεων έχουν δεχτεί κάποια στιγμή κρούση για την αντιμετώπιση κοριών. Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη παρουσίας κοριών είναι τα διαδοχικά τσιμπήματα που μοιάζουν με «γαζί» πάνω στο ανθρώπινο δέρμα. Σε περιπτώσεις όπου η εξάπλωσή τους πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τα έπιπλα αναδίδουν μία έντονη μυρωδιά ενώ εντοπίζονται μικρές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία.

Πού μπορεί να κρύβονται μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου οι κοριοί;

Οι κοριοί συνηθίζουν να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του δωματίου ενός ξενοδοχείου όπως στα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια, τοίχους, σε έπιπλα όπως κομοδίνα, κρεβάτια, ντουλάπες, ξύλινα πατώματα και σε άλλες επιφάνειες. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα ελατήρια των στρωμάτων, στις τούφες και τα άκρα των χαλιών. Επίσης οι κοριοί δείχνουν μεγάλη ικανότητα να κρύβονται σε εσοχές και οπές στους τοίχους και το πάτωμα και σε σημεία όπως τα σοβατεπί και σε αρμούς από πλακάκια ή ξύλινα παρκέ.
ξενοδοχεία κοριοι

Στα Ξενοδοχεια οι κοριοί ταξιδεύουν δωρεάν με τις αποσκευές των επισκεπτών!

Ανακάλυψα κοριούς στο ξενοδοχείο μου. Ποια είναι η λύση για να τους αντιμετωπίσουμε;
Στα ξενοδοχεία η λύση βρίσκεται στην μέθοδο της θερμικής απεντόμωσης (αύξηση θερμοκρασίας του χώρου στους +55°C).  Με την παραπάνω μέθοδο καταπολεμούμε όλα τα στάδια του κοριού (και τα αυγά), χωρίς να προκαλείται οποιαδήποτε βλάβη ή αλλοίωση στον εξοπλισμό του δωματίου. Παράλληλα επιτυγχάνουμε την "εμφάνιση" των εντόμων από πιθανές κρυψώνες όπως ηλεκτρικές πρίζες, στρώματα, έπιπλα κλπ.
ξενοδοχεια απολυμανση

Τι ακριβώς είναι η Θερμική απεντόμωση;

Η μέθοδος της θερμικής απεντόμωσης είναι μία υποσχόμενη, επαναστατική, πρωτοποριακή μέθοδος η οποία εφαρμόζεται σε χώρους με δυσεπίλυτα προβλήματα. Αποτελεί μια εναλλακτική, ασφαλή (μη τοξική) και αποτελεσματική μέθοδο αντικατάστασης του υποκαπνισμού και άλλων χημικών μεθόδων. Η συνολική διάρκεια εφαρμογής εξαρτάται από το μέγεθος (όγκος - m³) του προς απεντόμωση χώρου. Καθ' όλη τη διάρκεια της εφαρμογής η λειτουργία των θερμαντικών μονάδων και πορεία της εφαρμογής επιβλέπεται από ειδικά εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό, ενώ δίκτυο καταγραφικών θερμοκρασίας & υγρασίας εγκαθίστανται στους χώρους εφαρμογής.
Απολύμανση σε Ξενοδοχεία

Ποια τα πλεονεκτήματα της Θερμικής απεντόμωσης στα Ξενοδοχεία;

Γιατί είναι ιδανική για το ξενοδοχείο μου;

• ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ  (εντός 48 ωρών)

• Επιπλέον, δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας ολόκληρου του κτιρίου γιατί υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής της μεθόδου σε επιλεγμένα μέρη.

Το ξενοδοχείο μου είναι εν λειτουργία και είναι και τουριστική περίοδος.

Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η αντιμετώπισή τους;

Για δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων απαιτούνται συνήθως 6 έως 8 ώρες θέρμανσης και γίνεται παράδοση πλήρως απεντομωμένου δωματίου, έτοιμου προς χρήση, εντός 48 ωρών. 

Ποιό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνω σαν Ξενοδόχος;

Η απεντόμωση της ξενοδοχειακής μονάδας είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, καθώς οι υπηρεσίες επηρεάζουν άμεσα το τουριστικό προϊόν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για ένα ραντεβού, χωρίς καμία επιβάρυνση ή δέσμευση από την πλευρά σας, για μια πλήρη ενημέρωση και μελέτη στο χώρο σας.

Τι πρέπει να κάνω μετά σαν ξενοδοχειακή μονάδα για να μην ξαναπαρουσιάσω πρόβλημα;

• Εκπαίδευση του προσωπικού από τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας απολυμάνσεων που παρακολουθεί το χώρο (Pest control Agent).

• Συχνότερη επιθεώρηση των χώρων και ενδελεχής έλεγχος των κρίσιμων σημείων π.χ. ραφές στρωμάτων, κορνίζες κάδρων κλπ.

• Ατμοκαθαρισμός των στρωμάτων, βρασμός των κλινοσκεπασμάτων, καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα των μοκετών, των σοβατεπί, ακόμα και πίσω από τα έπιπλα.

Απολύμανση σε Ξενοδοχεία

Πρόβλημα με ΕΝΤΟΜΑ και ΤΡΩΚΤΙΚΑ στα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ σας; Η AXIVEN PEST CONTROL σας δίνει και εδώ τη λύση!

Το πρόβλημα : Έντομα
 
Στα Ξενοδοχεία προβλήματα παρασίτων εμφανίζονται στις κουζίνες, στα εστιατόρια, στα μπαρ και άλλους χώρους (π.χ wc ,αποδυτήρια, λάντζες, πλυντήρια, χώροι παραγωγής, διακίνησης και αποθήκευσης τροφίμων, χώροι απορριμάτων). Ακόμα και στα δωμάτια μιας και δεν απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων έχει παρατηρηθεί συχνά δραστηριότητα εντόμων (ψιλή κατσαρίδα, μυρμήγκια).Τα συγκεκριμένα σημεία χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας επειδή υπάρχει υψηλός κίνδυνος διάδοσης μικροβίων και κατ’ επέκταση ασθενειών.

Η λύση είναι η πρόληψη
 
Κάντε ένα γρήγορο έλεγχο. Από ποιον προμηθεύεστε και τι; Κάθε πότε; Πως γίνεται η παράδοση; Που αποθηκεύονται τα προϊόντα;

Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση των ερπόντων εντόμων απαραίτητος είναι ο ψεκασμός σε εισόδους, φρεάτια, σιφώνια και τουαλέτες, ράμπες και εσοχές.
Ειδικότερα, στους χώρους κουζινών και επιλεγμένα σημεία της παραγωγής και για την προστασία του από την μικρή γερμανική κατσαρίδα Blattela germanica, προτείνουμε την εφαρμογή gel. Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε σημεία που αποτελούν εστίες ανάπτυξης και τοποθετείται σε ελάχιστες δόσεις με ειδικό πιστόλι δολώσεως

Τα ιπτάμενα έντομα αντιμετωπίζονται με την χρήση σύγχρονων εντομοπαγίδων με κολλητική επιφάνεια. Οι εντομοπαγίδες εκπέμπουν ακτινοβολία UV η οποία είναι απολύτως ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά προσελκύει τα έντομα τα οποία παγιδεύονται χωρίς να διαμελίζονται, όπως γινόταν με τις εντομοπαγίδες εκκένωσης – ρεύματος.

Για τη μείωση του μικροβιακού φορτίου πραγματοποιείται στο χώρο των αποδυτηρίων, των WC ,στο χώρο απορριμάτων αλλά και όπου θεωρούμε ότι κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση απολύμανσης για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων (π.χ ασανσέρ, κουπαστές κλπ).
Απολύμανση σε Ξενοδοχεία
Το πρόβλημα : Τρωκτικά
 
Στα Ξενοδοχεία εισβάλουν εύκολα στο χώρο λόγω της ανατομίας τους. Επανέρχονται μιας και “χαρτογραφούν” τη διαδρομή μέχρι την πηγή τροφής. Κύριος σκοπός του έργου της Μυοκτονίας είναι η καταπολέμηση με διάφορες μεθόδους κάθε είδους τρωκτικού που έχει εισβάλει στο χώρο σας, καθώς και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επανεμφάνισης τους.
 
Στα Ξενοδοχεία η λύση είναι η πρόληψη
 
 • Έλεγχος κρίσιμων σημείων εισόδου των τρωκτικών.
 • Συστηματική καθαριότητα όπου διακινούνται και παρασκευάζονται τρόφιμα καθώς και στο χώρο συλλογής των απορριμάτων.
 • Διορθωτικά μέτρα π.χ κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων, οπών , σπασμένων παραθύρων κλπ
 • Τοποθέτηση mouse stop (λάστιχο για κάλυψη κενών) κάτω από πόρτες και ράμπες.
 • Δημιουργία δικτύου δολωματικών σταθμών σε ζώνες έτσι ώστε να καλύπτει όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. .Εσωτερικά σε κουζίνες και αποθήκες τροφίμων βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει την χρήση τοξικών δολωμάτων σε χώρους παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων, τοποθετούνται παγίδες μηχανικής σύλληψης με κολλητική επιφάνεια.
Αντιμετώπιση
 • Χρήση κολλητικών επιφανειών για την άμεση σύλληψη
 • Έλεγχος του δικτύου
 • Καταγραφή των καταναλώσεων
 • Αλλαγή των μυοκτόνων σκευασμάτων
 • Διορθωτικά μέτρα (ενίσχυση δικτύου, αλλαγή θέσης δολωματικών σταθμών κλπ).
ξενοδοχεια επικοινωνια για απολυμανση