Σφήκες

σφήκες και αντιμετώπισή τους

Κύρια Χαρακτηριστικ Σφήκας

H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο (Hymenoptera), απόκριτο (Apocrita) και κεντροφόρο. Οι σφήκες έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες.

Μοιάζουν πάνοπλες συγκριτικά με τις μέλισσες και είναι κυνηγοί άλλων εντόμων, μεταξύ αυτών και των μελισσών. Η σφήκα, σε αντίθεση με την μέλισσα, επιβιώνει μετά από ένα τσίμπημα.
Κάνουν κι αυτές κοινωνίες αλλά κατά πολύ μικρότερες. Οι φωλιές τους μοιάζουν ως προς τα εξάγωνα κελιά αλλά είναι γκρίζες και θυμίζουν χαρτόνι.Χτίζονται σε απρόβλεπτες θέσεις, ακόμα και εντελώς κατακόρυφα, και ανάλογα το είδος των σφηκών διαφέρουν σε σχήμα.

Δεν είναι απαραίτητα επιθετικά έντομα, αλλά επειδή οι επαφές τους με τον άνθρωπο είναι πιο συχνές από ο,τι του ανθρώπου με τις μέλισσες (εκτός βέβαια από τους μελισσοκόμους), τα τσιμπήματα είναι και αυτά πιο συχνά.

Δύο είναι οι κύριες κατηγορίες που εμπίπτουν τα διάφορα είδη σφήκας: οι απόμερες σφήκες και οι κοινωνικές σφήκες. Οι ενήλικες απόμερες σφήκες ζουν γενικά και λειτουργούν μόνες τους και οι περισσότερες δεν κατασκευάζουν τις φωλιές. Σε αντίθεση, οι κοινωνικές σφήκες υπάρχουν στις αποικίες αριθμώντας αρκετές χιλιάδες, είναι ισχυρές, χτίζουν μια φωλιά και σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι όλη η αποικία ικανή προς αναπαραγωγή. Γενικά η βασίλισσα και οι αρσενικές σφήκες μπορούν να ζευγαρώσουν, ενώ η πλειοψηφία των αποικιών αποτελείται από στειρωμένες θηλυκές εργαζόμενες.

Οι σφηκοφωλιές βρίσκονται συνήθως ανάμεσα σε τοίχους κτηρίων, σε στέγες και αποθήκες. Στην περίπτωση όπου ο μεγάλος αριθμός σφηκών γίνει ιδιαίτερα ενοχλητικός, θα χρειαστείτε τις γνώσεις του ειδικού, της Axiven Pest Control.

Σφήκες- μέθοδοι αντιμετώπισης

Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της AxivenPestControl εντοπίζει αρχικά τη σφηκοφωλιά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να προβεί στη συνέχεια στις προβλεπόμενες ενέργειες αντιμετώπισης.
Για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, προτείνεται η χρήση τροφοελκυστικών παγίδων, οι οποίες τοποθετούνται σε απόσταση 6-7 μέτρωναπό τη σφηκοφωλιά.

Η Axiven Pest Control αποτελεί την φυσική εξέλιξη της ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ και στελεχώνεται απο μια ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού , έτοιμο να καλύψει κάθε σας ανάγκη!

Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 18220