Ξυλοφάγα 'Εντομα

Κύρια Χαρακτηριστικά

Τα πιο γνωστά είδη Ξυλοφάγα έντομα είναι τα σαράκια και οι τερμίτες. Ζουν και αναπτύσσονται σε ξύλινες επιφάνειες, σε ξύλινα πατώματα, έπιπλα και οροφές αλλά και σε αντικείμενα πλούσια σε κυτταρίνη, όπως ρούχα, χάρτινα κιβώτια και βιβλία. Οι πιο συνηθισμένες ενδείξεις ξυλοφάγων εντόμων είναι η σκόνη και οι μικρές εσοχές που δημιουργούν πάνω σε ξύλινες επιφάνειες. Τη «δραστηριότητα» αυτή την εμφανίζουν στο λεγόμενο στάδιο της προνύμφης, η διάρκεια του οποίου διαφέρει ανά είδος.
Η Axiven είναι δίπλα σας!

Ξυλοφάγα έντομα - Τα σπουδαιότερα είδη

Anobium punctatum
Lyctus brunneus
Hylotrupes bajulus
Bostrychus sp

Ξυλοφάγα Έντομα - Μέθοδοι Αντιμετώπισης

H Axiven Pest Control χρησιμοποιεί τη μέθοδο του υποκαπνισμού (fumigation) καθώς αποτελεί τη μόνο αποτελεσματική μέθοδο οριστικής αντιμετώπισης των ξυλοφάγων εντόμων.

Anobium punctatum

Το είδος anobium punctatum έχει σώμα μήκους 3 -5 χιλιοστά, καφέ χρώματος. Προσβάλλει καινούργια ή παλαιά ξυλά και προτιμά ιδιαίτερα τα μαλακά. Οι οπές που δημιουργεί πάνω σε ξύλινα πατώματα και έπιπλα, γλυπτά και σκεπές έχουν συνήθως διάμετρο από 1,5 έως2 χιλιοστά.

Lyctus brunneus

Σε αντίθεση με το είδος anobium punctatum, το είδος lyctus bruneus προτιμά το σκληρό ξύλο, που απαντάται σε πατώματα, έπιπλα και κουφώματα. Φτάνει τα 2 –5 χιλιοστάκαι το χρώμα του είναι καστανοκόκκινο.

Hylotrupes bajulus

Το ξυλοφάγο έντομο hylotrupes bajulus ανήκει σε μία ομάδα κολεόπτερων με την ονομασία «μακριοί κερασφόροι». Έχει μακριές, λεπτές κεραίες και σώμα που φτάνει τα 8 με20 χιλιοστά. Προσβάλλει κυρίως δέντρα, όπως πεύκα και έλατα αλλά και επεξεργασμένα ξύλα. Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη του συγκεκριμένου είδους είναι οι οπές οβάλ σχήματος πάνω στις ξύλινες επιφάνειες.

Bostrychus sp

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του είδους είναι ότι έχει ιδιαίτερη προτίμηση σε σκληρά και μαλακά ξύλα τροπικής προέλευσης, όπως το lauan και το μαόνι. Το σώμα τους είναι εξίσου μεγάλο με αυτό του hylotrupes bajulus και κυμαίνεται από 7 έως 15 χιλιοστά. Οι υψηλές θερμοκρασίες (25 με 35°C) ευνοούν την ανάπτυξη τους. Παρόλα αυτά σε ψυχρές θερμοκρασίες δεν πεθαίνουν παρά παραμένουν ανενεργοί μέχρι να υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας.
ξυλοφάγα έντομα και ξύλο που έχει "φαγωθεί" από ξυλοφαγα εντομαυλογ
ξυλοφάγα εντομα που έχουν φθείρει ξύλινη επιφάνεια
ξυλοφάγα έντομα και ξύλινη επιφάνεια που έχε φθαρεί απο ξυλοφαγα εντομα
Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 18220