Απεντόμωση

Αxiven Pest Control άτομο που κάνει απεντόμωση
Η απεντόμωση είναι μια απο τις βασικές δραστηριότητες της εταιρείας μας. Η Αxiven Pest Control εδρεύει στην Αθήνα και στεγάζεται σε ιδιόκτητα γραφεία συνολικής επιφάνειας 1.200 τ.μ. και αποτελεί την φυσική εξέλιξη της ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ. Διαθέτουμε υποκαταστήματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα και μέσα από περιφερειακά καταστήματα (Franchising) όπως στη Ζάκυνθο, εξυπηρετούμε το σύνολο της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας. Η AXIVEN πραγματοποιεί όλες τις εφαρμογές στην απεντόμωση με το εξειδικευμένο προσωπικό της που αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς και σε εφαρμογές όπως ο υποκαπνισμός πάντα γίνονται παρουσία Γεωπόνου ή Χημικού ο οποίος κατευθύνει την όλη εφαρμογή.
Πιο συγκεκριμένα για την απεντόμωση, η πρόληψη περιλαμβάνει το σύνολο των ενεργειών που εμποδίζουν ή αναστέλλουν την επιβίωση των εντόμων. Γνωρίζοντας τον βιολογικό κύκλο του εντόμου αλλά και τις ‘’συνήθειες’’ του εκτελούνται οι απαιτούμενες ενέργειες για την πρόληψη. Η Axiven Pest Control αναλαμβάνει κάθε είδους απεντομώσεις για προβλήματα ενάντια σε:
τόσο σε ιδιωτικές κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους. Διαθέτουμε την πολυετή εμπειρία, τεχνογνωσία αλλά και πολύτιμη εξειδίκευση χρησιμοποιώντας πάντα πιστοποιημένα σκευάσματα.

Απεντόμωση: Τι είναι, γιατί είναι απαραίτητο, πότε και τι πρέπει να κάνουμε;

Απεντόμωση είναι η διαδικασία με την οποία καταπολεμούμε στον χώρο μας ανεπιθύμητους επισκέπτες, δηλαδή έντομα. Επιπλέον, η απεντόμωση είναι χρήσιμη για προληπτικούς σκοπούς, για να αποτρέψουμε τη μελλοντική είσοδο εντόμων, που είναι πηγές μόλυνσης, στο σπίτι και την εργασία μας. Μιλώντας για απεντόμωση
εννοούμε τον έλεγχο και την καταπολέμηση όλων των εντόμων που δημιουργούν προβλήματα και εστίες μόλυνσης σε κτήρια και η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους για το προσωπικό τους επισκέπτες αλλά και το περιβάλλον. Οι εφαρμογές της Axiven Pest Control έχουν επεκταθεί και περιλαμβάνουν πλέον ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης υγιεινής και για βιομηχανίες τροφίμων και ποτών καθώς και χώρους μεταφοράς και αποθήκευσης προϊόντων.

Γιατί είναι απαραίτητη η απεντόμωση στο χώρο μας;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Οι κατσαρίδες ζουν σε αδρανή και συσσωρευμένα σκουπίδια, ειδικά σε περιόδους υψηλής υγρασίας. Λόγω του περιβάλλοντος στο οποίο τρέφονται και μεγαλώνουν, φέρουν μικρόβια και πολύ σοβαρές ασθένειες. Οι κατσαρίδες ως φορείς αυτών των ασθενειών μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ανθρώπινα προβλήματα, ξεκινώντας από τη σαλμονέλα και τον τυφοειδή πυρετό, καθώς και δερματίτιδα ή αλλεργικές αντιδράσεις. Οι κατσαρίδες και τα έντομα αναλαμβάνουν επίσης σημαντικό μερίδιο ευθύνης για αναπνευστικά προβλήματα, ειδικά για ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, όπως παιδιά και οι καρδιακοί. Για την καταπολέμηση κατσαρίδων και άλλων ερπυστικών εντόμων: αποτελούν ένα αυξανόμενο πρόβλημα ειδικά σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και ξενοδοχεία που μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν τη φήμη τους. Για την αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων, εφαρμόζουμε μια επιθετική στρατηγική που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη εξέταση του πεδίου ενδιαφέροντος, τη θεραπεία της μολυσμένης περιοχής και την παρακολούθηση μέσω επιθεωρήσεων για συνεχή πρόληψη.
Η Axiven Pest Control δε θα προβεί σε μια απλή, επιφανειακή απεντόμωση του χώρου σας. Η εταιρεία μας προβαίνει σε σχολαστική απεντόμωση της οικίας ή της εταιρείας σας, εξασφαλίζοντας την προστασία σας από κάθε έντομο που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο χώρο και να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία της οικογένειας, του προσωπικού ή των επισκεπτών σας. Το εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης της Axiven Pest Control επισκέπτεται τον χώρο σας για να διερευνήσει και να εντοπίσει κάθε πιθανή εστία μόλυνσης.
Τα έντομα κατασκευάζουν εστίες σε διάφορα μέρη του σπιτιού, ειδικά στο μπάνιο και στην κουζίνα. Χαρακτηρίζονται επίσης από τον γρήγορο πολλαπλασιασμό τους και την εξαιρετικά υψηλή αντοχή τους. Εκτός από τις κατσαρίδες, στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε κάθε είδος εντόμου, όπως τη μύγα, η οποία εξίσου μπορεί να αποτελέσει απειλή για την υγεία και την καθαριότητα του σπιτιού σας. Όσον αφορά στην καταπολέμηση της μύγας και άλλων εντόμων που πετούν: είναι εξίσου επικίνδυνα, μεταφέροντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο μικροοργανισμούς στο σώμα και τα πόδια, τα οποία μπορούν να μολύνουν τρόφιμα και οτιδήποτε άλλο έρχονται σε επαφή.
Αxiven Pest Control_ατομο που κάνει απεντομωση

Πότε και πού πρέπει να απεντομωθεί το έντομο του σπιτιού

Για την απεντόμωση και για τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχου προσβολών από έντομα απαιτείται επιθεώρηση και εντοπισμός των πιθανών εστιών ανάπτυξης, παρακολούθηση και ταυτοποίηση των εντόμων και επιλογή της κατάλληλης μεθόδου απεντόμωσης. H Axiven Pest Control εφαρμόζει Ολοκληρωμένη Διαχείριση Παρασίτων (IPM Integrated Pest management) ενώ τα προγράμματά της είναι πλήρως εναρμονισμένα με το σύστημα HACCP. Το εξειδικευμένο συνεργείο απεντόμωσης της Axiven Pest Control επισκέπτεται τον χώρο σας για να διερευνήσει και να εντοπίσει την εστία που υπάρχει η μόλυνση.
Στην ουσία μιλάμε για τρία σημαντικά στάδια, την πρόληψη, την καταπολέμηση και την διατήρηση, τα οποία συνθέτουν τις διαδικασίες για μια ολοκληρωμένη απεντόμωση. Η απεντόμωση είναι συνετό να πραγματοποιείται τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο, ειδικά σε μεγάλα κτίρια, όπως πολυκατοικίες. Επίσης την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, όπου εμφανίζεται ο μεγαλύτερος πληθυσμός. Σε κάθε περίπτωση έχει αποδειχθεί ότι τουλάχιστον μία φορά το χρόνο είναι απολύτως απαραίτητο για να παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο ο πληθυσμός των εντόμων.
Πριν σας επισκεφθεί το εξειδικευμένο πλήρωμα της AXIVEN στον χώρο σας, θα πρέπει να φροντίσετε δύο μικρά πράγματα που έχουν μεγάλη σημασία. Καταρχάς, καθαρίστε σχολαστικά το χώρο σας πριν από την απολύμανση, γιατί θα πρέπει να περιμένετε περίπου μία εβδομάδα μετά την εφαρμογή του φαρμάκου για να το ξαναπλύνετε έτσι ώστε η δράση του φαρμάκου να είναι πιο αποτελεσματική. Δεύτερον, μην ξεχάσετε να ανοίξετε τα φρεάτια των υπονόμων, τα οποία περιέχουν το μεγαλύτερο ξέσπασμα εντόμων και ιδιαίτερα κατσαρίδων.
Η απεντόμωση πραγματοποιείται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους μόνο από το εξειδικευμένο προσωπικό της AXIVEN που αποτελείται από έμπειρους τεχνικούς και συγκεκριμένες εφαρμογές όπως ο υποκαπνισμός γίνονται πάντα παρουσία Γεωπόνου ή Χημικού ο οποίος κατευθύνει την όλη εφαρμογή.
Στρατηγική του Ομίλου είναι η παροχή υπηρεσιών και πώληση προϊόντων διαχείρισης εγκαταστάσεων ικανοποιώντας πλήρως τις ανάγκες των πελατών στους τομείς της υγιεινής, της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των εγκαταστάσεών τους και ανταγωνιζόμενος με βάση την υπεροχή στην τεχνογνωσία, στην εμπειρία και στην ολοκλήρωση.
Στην καταπολέμηση περιλαμβάνονται οι εφαρμογές ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εργασιών πάνω στην απεντόμωση, βασισμένες στις ιδιομορφίες και ανάγκες του χώρου και του είδους του προβλήματος. Το συνεργείο μας, απαρτίζεται από έμπειρο προσωπικό και εξειδικευμένους γεωπόνους που διαθέτουν πολυετή εμπειρία. Οι κυριότερες μέθοδοι καταπολέμησης εντόμων είναι ο υπολειμματικός ψεκασμός, ο νεφελοψεκασμός, η εφαρμογή gel, η χρήση φερομονικών παγίδων και εντομοπαγίδων σύλληψης για έρποντα και ιπτάμενα έντομα. Η προσωπική σας ασφάλεια καθώς και η ασφάλεια της οικογένειάς σας είναι πρώτη μας προτεραιότητα και για αυτό προνοούμε να είναι τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε φιλικά προς τον άνθρωπο, χωρίς να δημιουργούν λεκέδες στις επιφάνειες του σπιτιού ή του γραφείου σας.
Φυσικά υπάρχουν και εξειδικευμένες μέθοδοι, όπως ο υποκαπνισμός (fumigation) και η θερμική μέθοδος. Η εφαρμογή των παραπάνω μεθόδων πραγματοποιείται στα σημεία όπου ζουν ή συχνάζουν τα έντομα.
Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας όχι μόνο θα δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα απεντόμωσης που αντιμετωπίζετε, αλλά θα έχετε και πιστοποιημένα αποτελέσματα. Η αφοσίωση στην ποιότητα γίνεται καθημερινά πράξη στην Axiven Pest Control. Η εταιρεία μας εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα Απεντόμωσης – Μυοκτονίας αλλά και ειδικές εφαρμογές υποκαπνισμού προϊόντων και αποθηκευτικών χώρων (πλοία, container, silo κ.α.).
Η εταιρεία μας έχει πιστοποιηθεί με το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης κατά ISO 9001:2015 & ISO14001:2015, το Σύστημα Διαχείρισης της Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ 1801 : 2008 / OHSAS 18001 : 2007, ενώ αξιολογήθηκε και συμμορφώνεται και κατά ΕΝ 16636 – Requirements and competences for the provision of Pest Management Services ακολουθώντας το Πρωτόκολλο CEPA Certified®, εξειδικευμένο πρότυπο το οποίο αφορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις Υπηρεσίες Διαχείρισης Παρασίτων.
Αxiven Pest Control_ατομο που κάνει απεντομωση

ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

Απεντόμωση ψεκασμού με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης
Με τον ψεκασμό χαμηλής πίεσης διοχετεύεται εντομοκτόνο διάλυμα στις επιφάνειες όπου τα έντομα κατοικούν ή περπατούν. Ψεκάζουμε επίσης σε γωνίες, σε σχισμές επιφανειών όπου υπάρχουν πιθανές εστίες εντόμων. Για το συγκεκριμένο είδος ψεκασμού, γίνεται χρήση εντομοκτόνων υγειονομικής σημασίας και υψηλών προδιαγραφών, τα οποία καταπολεμούν αποτελεσματικά τα έντομα χωρίς να επιβαρύνουν τον άνθρωπο ή το περιβάλλον.
Απεντόμωση ψεκασμού με μηχάνημα υψηλής πίεσης
Ο ψεκασμός με μηχάνημα υψηλής πίεσης ενδείκνυται για την αντιμετώπιση εντόμων σε βιομηχανικούς χώρους καθώς και υπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης. Τα εντομοκτόνα έχουν επιλεκτική δράση με την έννοια ότι καταπολεμούν μόνο τα έντομα, για τα οποία εφαρμόζεται ο ψεκασμός.
Απεντόμωση με gel
Το gel το χρησιμοποιούμε κυρίως για τη απεντόμωση κατσαρίδας και μυρμηγκιού. Πρόκειται για ένα άοσμο σκεύασμα, μη τοξικό, το οποίο τοποθετείτε στις φωλιές ή σε σημεία που συχνάζουν τα έντομα. Η αποτελεσματική του δράση συνίσταται στην αλυσιδωτή εξόντωση που προκαλούν τα μολυσμένα από το gel έντομα στον υπόλοιπο πληθυσμό. Για την εφαρμογή του δεν απαιτείτεαι εκκένωση του χώρου.
Νεφελοψεκασμός (Fogging)
Ο νεφελοψεκασμός εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου ο συμβατικός ψεκασμός δεν είναι εφικτός και κατά κύριο λόγο σε βιομηχανικούς ή αποθηκευτικούς χώρους. Με τη μέθοδο του νεφελοψεκασμού, με ηλεκτρικό εκνεφωτή -Fogger θερμού- γίνεται διάχυση του εντομοκτόνου σε μορφή καπνού. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε κάλυψη όλων των επιφανειών αφού το εντομοκτόνο φάρμακο εισχωρεί παντού, ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι άμεσα και με μεγάλη διάρκεια.
Υποκαπνισμός (fumigation)
Το Fumigation πρόκειται για μια εφαρμογή ασφυκτικών αερίων σε βιομηχανικούς ή αποθηκευτικούς χώρους, σε μύλους αλλά και μεταφορικά μέσα, όπου αντιμετωπίζονται όλα τα έντομα και σε όλα τα στάδια του βιολογικού τους κύκλου (αυγό, προνύμφη, pupa, τέλειο έντομο). Ουσιαστικά είναι μια χημική ουσία, που στην κατάλληλη θερμοκρασία, υγρασία και πίεση παράγει ένα τοξικό αέριο σε τέτοια συγκέντρωση που θανατώνει διάφορα είδη εντόμων. Ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται αφού πρώτα έχει γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος του χώρου. Ένας χώρος που έχει πρόβλημα αεροστεγανότητας δεν θεωρείται κατάλληλος εάν δεν γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες μόνωσης, αφού θα υπάρχουν διαρροές και θα υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Μην ξεχνάτε πως τα έντομα συνδέονται με άσθμα, δερματίτιδες και αλλεργικές αντιδράσεις. Επιπλέον μπορεί να είναι υπεύθυνα για σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, τους ηλικιωμένους ή ασθενείς με βρογχικές ασθένειες. Λάβετε άμεσα τα μέτρα σας αν εντοπίσετε ανεπιθύμητους επισκέπτες στο σπίτι ή τον εργασιακό σας χώρο.
Αxiven Pest Control_επικοινωνια με εμας
Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 18220