Ξυλοφάγα Έντομα και Σαράκι

Μία από τις δυσκολότερες περιπτώσεις προσβολής είναι αυτή των ξυλοφάγων εντόμων, τα οποία προσβάλουν ξύλινα μέρη όπως έπιπλα, σκεπές, πατώματα ξύλινες κατασκευές κ.α.
 
Χρησιμοποιώντας υπάρχουσες οπές τα έντομα εισχωρούν στο ξύλο όπου και γεννούν τα αβγά τους. Μετά από κάποιο διάστημα και αναλόγως των συνθηκών και το είδος του εντόμου, εμφανίζονται οι προνύμφες οι οποίες τρέφονται αποκλειστικά με ξύλο μέχρι την ενηλικίωσή τους. Η διαδικασία της πρόσληψης τροφής από το ξύλο συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα όπου και ενδέχεται να δημιουργηθούν καταστροφές μεγάλης κλίμακος, άλλοτε εμφανώς και άλλοτε αφανώς.
Η παρατήρηση της προσβολής γίνεται συνήθως από την ‘σκόνη’ που αποτελείται από ρινίσματα ξύλου αλλά και περιτώματα του εντόμου. Ένας εύκολος τρόπος να αντιληφθούμε προσβολή είναι τόσο η εμφάνιση σκόνης όσο και η επανεμφάνισή της σε κοντινό σημείο μετά από καθαρισμό της προηγούμενης. Περαιτέρω εξέταση της οπής ή της ‘σκόνης’ μπορεί να αποκαλύψει και το ακριβές είδος του εντόμου.

Ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης για τα ξυλοφάγα εντόμα είναι η εφαρμογή υποκαπνισμού, ή της οικολογική θερμικής απεντόμωσης κατά τις οποίες επιτυγχάνεται εξόντωση των εντόμων σε όλα τα στάδια ακόμη και σε αυτό του ωού. Καλά αποτελέσματα για τον περιορισμό της προσβολής όταν αυτή γίνει αντιληπτή άμεσα σε πρωταρχικό στάδιο δίνει και η μέθοδος των ενέσεων στο ξύλο ή ο εμβαπτισμός τους σε ειδικά εντομοκτόνα. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται συνδυασμός των παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση όμως απαιτείται η συμβουλή του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας μας για την επιλογή και εφαρμογή της κατάλληλης μεθόδου.

Η Axiven Pest Control αποτελεί την φυσική εξέλιξη της ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ και στελεχώνεται απο μια ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού, που είναι έτοιμο να καλύψει κάθε σας ανάγκη! Όλες οι διαδικασίες πραγματοποιούνται με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πάντα με αίσθημα υπευθυνότητας. Η 
Η Axiven Pest Control αναλαμβάνει την απεντόμωση και την αποτελεσματική απομάκρυνση για το σαράκι και γενικά τα ξυλοφάγα έντομα, με έμπιστες και πιστοποιημένες μεθόδους.
ξυλοφάγα έντομα και προληπτικά μέτρα για το σαράκι
ξυλοφάγα έντομα και μέθοδοι αντιμετώπισης για το σαράκι