Τρωκτικά και Κύρια Χαρακτηριστικά

Τρωκτικά όπως τα ποντίκια βρίσκονται σε υπόγεια, αποθήκες, φρεάτια, τούνελ, κήπους και αγρούς. Πέρα από το γεγονός ότι είναι φορείς ασθενειών επικίνδυνων για την ανθρώπινη υγεία, τα ποντίκια μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές σε  αντικείμενα και ηλεκτρικά καλώδια αυξάνοντας τον κίνδυνο για βραχυκυκλώματα και φωτιές.  Τα τρωκτικά είναι δραστήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι αισθήσεις τους είναι ιδιαίτερα οξυμμένες. Πολλαπλασιάζονται με πολύ ταχείς ρυθμούς, δεδομένου ότι το θηλυκό μπορεί να γεννήσει κατά μέσο όρο μέχρι και 80 μικρά το χρόνο
 
Τα είδη που έχουν προσαρμοστεί στις συνθήκες και στο περιβάλλον του ανθρώπου περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Mus Musculus
  • Ratus Norvegicus
  • Ratus Ratus   
Η Axiven είναι εδώ για να σας δώσει λύσεις!

Τρωκτικά και μέθοδοι αντιμετώπισης

H καταπολέμηση τρωκτικών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτείται τεχνογνωσία και προγραμματισμός που μόνο μία έμπειρη εταιρεία μυοκτονίας, όπως η Axiven Pest Control είναι σε θέση να προσφέρει. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα μυοκτονίας περιλαμβάνει καταρχάς την αποκοπή των τρωκτικών από την πηγή τροφής τους καθώς και τον εντοπισμό και την καταστροφή των φωλιών τους. Επίσης, για την αντιμετώπιση των τρωκτικών  η Axiven Pest Control χρησιμοποιεί παγίδες με τροφοελκυστικά, μυοκτόνα σκευάσματα και δολωματικούς σταθμούς. 

Τρωκτικά και είδη

τρωκτικά ποντικός οικιακό και αντιμετώπισή του

Mus Musculus

Το είδος Mus Musculus ή αλλιώς οικιακός ποντικός έχει σώμα που φτάνει μέχρι και τα9 cm, χρώματος γκρι. Απαντάται σε οικίες σε αστικά κέντρα και σε αγροικίες. Αναρριχάται, κολυμπά και πηδά σε απόσταση μέχρι30 cm.  Το θηλυκό γεννά μέχρι και 48 μικρά το χρόνο. Η ακτίνα δράσης τους δεν ξεπερνά τα6 cmαπό τη φωλιά τους. 
τρωκτικά : νορβηγικός ποντικός και αντιμετώπισή του

Ratus Norvegicus

Ο Ratus Norvegicus, νορβηγικός ποντικός είναι φαιόχρωμος με μήκος20 cmκαι βάρος 150 – 200 gr. Φωλιάζει σε κλειστούς χώρους ή στο έδαφος και κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια της νύχτας για να αποφεύγει τους κινδύνους. Είναι σαρκοφάγος και τρέφεται με τροφές πλούσιες σε λίπος.  Γεννά μέχρι 60 μωρά το χρόνο. 
ποντικός οροφής και αντιμετώπισή του

Ratus Ratus

Τα τρωκτικά οροφής Ratus Ratus είναι καστανού χρώματος και έχει το ίδιο μέγεθος με τον Ratus Norvegicus. Τρέφεται κυρίως με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και σπόρους. Σε κατάλληλες συνθήκες, ιδανικό κλίμα και αφθονία τροφής, το θηλυκό γεννά 6 φορές το χρόνο από 6 μέχρι 10 νεογνά τη φορά.
Επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα ή καλέστε μας στο 18220