Απώθηση Περιστεριών - Μέθοδοι Αντιμετώπισης

απώθηση περιστεριών
Η πιο συχνή ερώτηση που αφορά στην απώθηση περιστεριών συνιστάται στο πως μπορεί κάποιος να διώξει τα περιστέρια από το μπαλκόνι/στέγη/περβάζι του. Τα περιστέρια μέσα στις πόλεις και τις οργανωμένες αστικές περιοχές, αποτελούν το πιο διαδεδομένο είδος πτηνού το οποίο πολλαπλασιάζεται διαρκώς. Η απώθηση περιστεριών κρίνεται απαραίτητη μιας και τα περιστέρια μπορεί να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα δημόσιας υγείας καθώς τα περιττώματά τους αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Απώθηση Περιστεριών: στις οργανωμένες αστικές περιοχές

Υπάρχουν 8.700 περίπου είδη πτηνών, και ο πληθυσμός τους σε όλον τον κόσμο υπολογίζεται σε 100 δισεκατομμύρια περίπου άτομα. Στην Ευρώπη έχουν παρατηρηθεί περίπου 475 είδη πτηνών, ενώ στη Ελλάδα απαντάται η συντριπτική πλειοψηφία, 436 είδη, από τα οποία τα 2/3 φτιάχνουν τις φωλιές τους εδώ. Εξαιτίας της έλλειψης φυσικού εχθρού στις οργανωμένες αστικές περιοχές, τα περιστέρια πολλαπλασιάζονται εύκολα και επιπλέον στα αστικά κέντρα μπορούν να βρουν αρκετή ποσότητα τροφής πράγμα το οποίο συνεισφέρει στην αναπαραγωγή και τη καθημερινή τους διαβίωση.
Η απώθηση περιστεριών συμβάλει και στο γεγονός ότι τα περιστέρια δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά δημιουργούν και παρασιτικό πρόβλημα καθώς είναι φορείς κορέων, ψειρών και τσιμπουριών που μπορεί να αποτελέσουν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
 
Τα περιστέρια μπορεί να διαβρώσουν με τα περιττώματά τους το μπαλκόνι σας αλλά και να προκαλέσουν καταστροφές σε μαρμάρινες επιφάνειες, μεταλλικές κατασκευές, σε περβάζια κτιρίων, στέγες σπιτιών αλλά και σε κεραμοσκεπές, εξαερισμούς και φωτοβολταϊκά πάνελ. Ειδικά η περίπτωση εγκατάστασής τους σε μονάδες εξαερισμών κρίνεται ιδιαιτέρως επικίνδυνη μιας και μέσω των μονάδων αυτών μπορεί να μολυνθεί εσωτερικά το κτίριο. Τα παράσιτα που μεταφέρουν τα περιστέρια μπορεί να μεταδώσουν σαλμονέλα, πνευμονίτιδες, εγκεφαλίτιδες, ασθένειες των πνευμόνων, σαλμονέλα και χλαμυδίωση.

Απώθηση Περιστεριών - Σύγχρονοι Μέθοδοι Αντιμετώπισης

Για την απώθηση περιστεριών η εταιρεία AXIVEN Pest Control χρησιμοποιεί μόνο τις πιο σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης, ώστε να μην παρεμβαίνουμε αισθητικά στο κτίριο ή το μπαλκόνι σας και ταυτόχρονα να μην τραυματίζουμε τα περιστέρια. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την απώθηση περιστεριών είναι όλα απολύτως ασφαλή και εξελιγμένα, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στα πουλιά ή στο περιβάλλον.
 
Εταιρείες και νοικοκυριά ξοδεύουν ετησίως χιλιάδες ευρώ για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν κάθε χρόνο τις ζημιές που προκαλούνται από τα περιστέρια τα οποία με τα τοξικά περιττώματά τους διαβρώνουν όλα τα οικοδομικά υλικά, τις στέγες, τις βαφές αυτοκινήτων και κάθε είδους σιδερένιες ή ξύλινες επιφάνειες. Η Axiven Pest Control εξετάζει κάθε χώρο ξεχωριστά και αναλόγως με την ένταση του προβλήματός σας, μπορεί να σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης για την απώθηση περιστεριών όπως για παράδειγμα με δίχτυ (πλέγμα) απώθησης, απωθητικές ακίδες, χορδή παρεμποδισμού ή χαμηλού ρεύματος, συσκευές λέιζερ, συσκευές κραυγών, κ.α.

Τρόποι για Απώθηση Περιστεριών

Απωθητικές Ακίδες

Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη μέθοδο απώθησης πτηνών. Ενδείκνυται για χρήση σε περβάζια, σκεπές, στηθαία, εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών, κ.α. και γενικά σε επιφάνειες όπου προσγειώνονται τα περιστέρια και σε σημεία όπου δεν θέλουμε να δημιουργήσουν μόνιμες φωλιές. Διατίθενται με ειδικά επεξεργασμένο πολυκαρβονικό υλικό για μεγαλύτερη αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία.
Ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου επιλέγεται το κατάλληλο μοντέλο ακίδας.
απώθηση πτηνών και περιστεριού με ακίδες
αντιμετώπιση πτηνών και περιστεριού με ακίδες

Δίχτυ Απώθησης

Το Δίχτυ απώθησης (πλέγμα), αποτελεί μια από τις πλέον ενδεδειγμένες λύσεις απώθησης πτηνών σε αστικούς ή μη, χώρους. Πρόκειται για μια μέθοδο η οποία εμποδίζει την είσοδο των περιστεριών χωρίς να τα τραυματίζει. Χρησιμοποιείται για να καλύψει μεγάλες επιφάνειες, προστατεύοντας κάθε αρχιτεκτονική λεπτομέρεια των κτιρίων. Αποτελεί ιδεατή λύση για Φωταγωγούς, Μπαλκόνια, Ταράτσες, προσόψεις κτηρίων, ανοίγματα μεταξύ κτιρίων κ.α.
Το Δίχτυ, είναι εύκαμπτο, κατασκευασμένο από επεξεργασμένο πολυαιθυλένιο και είναι ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία και στις καιρικές συνθήκες εν γένει, ενώ το χρώμα του είναι ουδέτερο ώστε να χάνεται από το οπτικό πεδίο και να μην επεμβαίνει στην αισθητική του χώρου.
Πριν την εγκατάστασή του διενεργείται αυτοψία από το εξειδικευμένο προσωπικό της AXIVEN ενώ πολλές φορές είναι απαραίτητο να προηγηθεί επιμελής καθαρισμός του χώρου εφαρμογής.
απώθηση περιστεριών και περιστεριού απώθηση με πλέγμα σε οροφή
αντιμετώπιση πτηνών και περιστεριού απώθηση με πλέγμα σε μπαλκόνι

Eco Power

Είναι η λύση για τα κτίρια που θέλουν να προστατεύσουν την αισθητική τους και είναι ακίνδυνο τόσο για τον άνθρωπο όσο και τα πτηνά.
Αποτελείται από δύο παράλληλες γραμμές από ανοξείδωτο ατσάλι στις οποίες περνάει ρεύμα πολύ χαμηλής έντασης (30 – 45 mA) και με διαφορά τάσης 3,5 – 6,8 kV.
απώθηση περιστεριών και περιστεριού με eco power
αντιμετώπιση πτηνών με eco power

Χορδή

Πρόκειται για μια διακριτική και αποτελεσματική λύση και ενδείκνυται για χώρους όπου το πρόβλημα δεν είναι ιδιαίτερα έντονο.
απώθηση περιστεριών και περιστεριού με χορδή έξω απο παράθυρα
αντιμετώπιση πτηνών και περιστεριού με χορδή σε περβάζι

Ηχητικό σύστημα για απώθηση περιστεριών  (Συσκευές Κραυγών Αρπακτικών)

Προτείνεται για την απώθηση πτηνών σε χώρους μεγάλης έκτασης όπως αποθήκες, υπαίθριους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) κλπ.
Η συσκευή κραυγών μιμείται ήχους αρπαχτικών και περιλαμβάνει δυνατότητα ελέγχου έντασης και χρόνου σίγασης, ρυθμιζόμενη λειτουργία και εναλλαγή είδους κραυγών ενώ μπορεί να συνδυαστεί με συσκευές υπερήχων.
απώθηση περιστεριών και περιστεριού με ηχητικό σύστημα

Συσκευές υπερήχων

Οι συσκευές καλύπτουν μεγάλη έκταση, μέχρι και 6000 τετραγωνικά μέτρα. Τοποθετούνται σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους.
Δεν χρησιμοποιούν χημικά, δεν προκαλούν βλάβες στα ζώα και μπορούν να απομακρύνουν τα πτηνά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

απώθηση περιστεριών και περιστεριού με συσκευές υπερήχων

Συσκευές λέιζερ

Οι συσκευές λέιζερ εκπέμπουν ακτίνες, οι οποίες αποπροσανατολίζουν και απωθούν τα περιστέρια. Η τεχνολογία λέιζερ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε χώρους όπως αποθήκες, ράμπες φόρτωσης, τούνελ, ναυπηγεία, γήπεδα, χώρους στάθμευσης και υπαίθριους ή ημιυπαίθριους χώρους μεγάλης έκτασης. Η συσκευή έχει ποικιλία χρωμάτων στην δέσμη φωτός και τυχαία εναλλαγή κινήσεων έτσι ώστε να επιτυγχάνει την αποτελεσματική απώθηση πτηνών.
απώθηση περιστεριών και περιστεριού με συσκευές λέϊζερ

Οπτικό απορροφητικό πτηνών σε μορφή gel

Απωθεί τα πτηνά λόγω της ψευδαίσθησης ύπαρξης φωτιάς που τους δημιουργεί στο χώρο όπου τοποθετείται.Τα πτηνά έχουν την ικανότητα να βλέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία είναι αόρατη για το ανθρώπινο μάτι.
Τα δραστικά συστατικά του -μια ειδική σύνθεση εδώδιμων φυσικών ελαίων- δεν επηρεάζουν και δεν βλάπτουν τα πτηνά, τους ανθρώπους και τα υλικά των κτηρίων. Είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και φιλικό στο περιβάλλον. Έχει μεγάλη διάρκεια δράσης καθώς η απωθητική ικανότητά του διαρκεί πλέον των δύο ετών.

Δεν επηρεάζεται από δύσκολες καιρικές και κλιματικές συνθήκες όπως μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και δυνατό άνεμο, βροχή και χιόνι.
απώθηση περιστεριών και περιστεριού σε όλες τις καιρικές συνθήκες
Παραμένει σταθερό και αποτελεσματικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το απωθητικό Gel χρησιμοποιείται σε :

• αστικές, βιομηχανικές και αγροτικές περιοχές, εντός και εκτός των κτηρίων,
• φωτεινές επιγραφές, κολώνες φωτισμού, ομπρέλες σκίασης, αγάλματα, μνημεία,
• κήπους, αμπελώνες, κ.λ.π
Η Axiven Pest Control αποτελεί την φυσική εξέλιξη της ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗΣ και στελεχώνεται απο μια ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού , έτοιμο να καλύψει κάθε σας ανάγκη!
απώθηση περιστεριών και περιστεριού με οπτικό απωθητικό (Gel)
αντιμετώπιση πτηνών πληροφορίες
αντιμετώπιση πτηνών με οικολογικές μεθόδους
αντιμετώπιση πτηνών και ασθένειες