Οι κοριοί είναι μικροσκοπικά παράσιτα που τρέφονται με αίμα ζώων και ανθρώπων και έχουν γίνει αυξανόμενη ανησυχία τα τελευταία χρόνια. Αυτά τα πλάσματα μπορούν να μολύνουν το σπίτι σας, προκαλώντας δυσφορία, άγχος και πιθανούς κινδύνους για την υγεία.

Το χειρότερο πρόβλημα όμως είναι ο φόβος που σπέρνουν, καθώς πολλοί είναι αυτοί που χάνουν τον ύπνο τους. Εάν έχετε βιώσει ποτέ προσβολή από κοριούς, ξέρετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να τα εξαλείψετε μόνοι σας. Εκεί έρχονται οι ειδικοί στον έλεγχο κοριών. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε πώς οι επαγγελματίες της απολύμανσης μπορούν να προστατεύσουν το σπίτι σας και να σας φέρουν ηρεμία.

Αυτά τα παράσιτα είναι απίστευτα ανθεκτικά και μπορούν να ευδοκιμήσουν σε διάφορα περιβάλλοντα. Βρίσκονται συχνά σε στρώματα, έπιπλα και ρωγμές και σχισμές γύρω από το σπίτι σας. Οι κοριοί τρέφονται με ανθρώπινο αίμα, συνήθως αφήνοντας πίσω τους φαγούρα και άβολα τσιμπήματα. Οι προσβολές μπορούν να κλιμακωθούν γρήγορα, καθιστώντας την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση ζωτικής σημασίας.

 

Πώς οι ειδικοί προστατεύουν το σπίτι σας

Οι ειδικοί στον έλεγχο κοριών φέρνουν πλήθος γνώσεων και εμπειρίας, διασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την προστασία του σπιτιού σας. Παρακάτω ακολουθούν οι τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν.

 

Προσαρμοσμένα σχέδια θεραπείας

Με βάση την έκταση της προσβολής και τα ειδικά χαρακτηριστικά του σπιτιού σας, οι ειδικοί δημιουργούν ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας κατά των κοριών που μπορεί να περιλαμβάνει χημικές επεξεργασίες, θερμικές επεξεργασίες ή συνδυασμό μεθόδων.

 

Αποτελεσματικά Βιοκτόνα

Οι ειδικοί στον έλεγχο κοριών έχουν πρόσβαση σε βιοκτόνα  επαγγελματικής ποιότητας, αδειοδοτημένα από το ΥΠΑΑΤ που είναι πιο ισχυρά και στοχευμένα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο λιανικό εμπόριο, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς εκρίζωσης.

 

Μέθοδος ξηρού ατμού

Είναι μια νέα, μη τοξική μέθοδος καταπολέμησης κοριών, ακάρεων και μικροβίων με χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού που παρέχει η Axiven Pest Control και φτάνει μέχρι και τους 180°C, αφαιρώντας παράλληλα και όλες τις δυσάρεστες οσμές από το χώρο. Οι κοριοί θανατώνονται από το θερμικό σοκ που προκαλεί η θερμότητα του ξηρού ατμού. Αυτή η μέθοδος καταπολέμησης κοριών δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Η απολύμανση για κοριούς με την συγκεκριμένη μέθοδο (βιολογική καταπολέμηση κοριών) είναι δυνατόν να λύσει το πρόβλημα με την πρώτη επίσκεψη, αν και στις περισσότερες περιπτώσεις πραγματοποιείται και δεύτερη εφαρμογή.

 

Πλεονεκτήματα απολύμανσης – απεντόμωσης με υπέρθερμο ξηρό ατμό:

  • Άμεση θανάτωση  (καταπολέμηση ψύλλων ή κοριών), ακάρεων και μικροβίων
  • Στοχευμένη εφαρμογή σε καναπέδες, στρώματα και άλλα δυνητικά σημεία εμφάνισης πληθυσμού
  • Οικολογική καταπολέμηση (βιολογική απολύμανση, βιολογική απεντόμωση και βιολογική ακαρεοκτονία) χωρίς χρήση εντομοκτόνων
  • Γρήγορη παράδοση του χώρου εφαρμογής
  • Εφαρμογή σε χώρους παρουσία ανθρώπων και κατοικίδιών
  • Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία, σπίτια, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία, κ.λπ.

 

Μέθοδος  θερμικής απεντόμωσης

Σε ακραίες περιπτώσεις όπου το πρόβλημα έχει βγει εκτός ελέγχου και οι κοριοί έχουν προσβάλει όλα τα δωμάτια χρησιμοποιούμε τη μέθοδο θερμικής απεντόμωσης. Ειδικά μηχανήματα θερμαίνουν με αέρα ολόκληρο το χώρο στους 50-60°C για 10 με 12 ώρες, με αποτέλεσμα όλοι οι κοριοί να θανατωθούν, ακόμα και αν βρίσκονται κρυμμένοι μέσα στους τοίχους.

 

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης

Πέρα από τη πρόληψη, οι επαγγελματίες της Axiven Pest Control παρέχουν συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε μελλοντικές προσβολές. Θα σας εκπαιδεύσουν σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για τη διατήρηση ενός περιβάλλοντος χωρίς κοριούς.

 

Επιθεωρήσεις

Οι ειδικοί προγραμματίζουν επιθεωρήσεις παρακολούθησης για να διασφαλίσουν ότι η μόλυνση κοριών έχει εξαλειφθεί πλήρως και να αντιμετωπίσουν τυχόν υπολειπόμενες ανησυχίες.

 

Προβλήματα που δημιουργούν στη υγεία μας

Τα τσιμπήματα από κοριούς μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα υγείας. H παρουσία των κοριών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ευημερία μας. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να αντιμετωπίζεται η εμφάνιση των κοριών με επαγγελματικό τρόπο από εξειδικευμένη απολυμαντική εταιρία.

 

Ορισμένα από τα προβλήματα αυτά περιλαμβάνουν:

 

Αλλεργικές Αντιδράσεις

Σε ορισμένα άτομα, τα τσιμπήματα κοριών μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτές οι αντιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό, δερματική ερυθρότητα, κνησμό, και άλλες δερματικές εκδηλώσεις. Συνήθως, το τσίμπημα του κοριού διακρίνεται από τρία συνεχόμενα τσιμπήματα.

 

Πόνος και Φλεγμονή

Το τσίμπημα από κοριούς προκαλεί συνήθως έντονο πόνο και φλεγμονή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και ερυθρότητα.

 

Πιθανή μετάδοση Νόσων

Σε περίπτωση τσιμπήματος κοριών, μπορεί να υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Αν ο κοριός μεταφέρει μια νόσο, υπάρχει πιθανότητα να τη μεταδώσει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του τσιμπήματός του.

 

Ψυχολογική Δυσφορία

Ο φόβος από τα τσιμπήματα κοριών μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική δυσφορία, στρες και αϋπνία, καθώς οι άνθρωποι φοβούνται τον ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενο κίνδυνο τσιμπήματος κοριών.

 

Γιατί να επιλέξω επαγγελματία της Axiven Pest Control

 

Η επιλογή εμπειρογνωμόνων στον έλεγχο κοριών δεν έχει να κάνει μόνο με την ευκολία αλλά και με την διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας της αντιμετώπισης του προβλήματος. Η αντιμετώπιση κοριών μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και αγχωτική εμπειρία, αλλά με τη βοήθεια της επαγγελματιών της Axiven Pest Control, μπορείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο του χώρου σας. Η ολοκληρωμένη προσέγγισή μας για την εξόντωση των κοριών διασφαλίζει την αντιμετώπιση του προβλήματος και αποτρέπει την επανεμφάνισή τους.

Επιλέγοντας τους επαγγελματίες της Axiven Pest Control, εξασφαλίζετε τη ποιότητα της εφαρμογής και την ορθή αντιμετώπιση του προβλήματος. Εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες της Axiven Pest Control να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο του χώρου διαβίωσής σας και μην αφήνετε τους κοριούς να διαταράσσουν τη καθημερινότητα σας.

Επικοινωνήστε με την Axiven Pest Control σήμερα και κάντε το πρώτο βήμα προς ένα περιβάλλον χωρίς κοριούς από τους ειδικούς της απεντόμωσης.

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ & ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ