μυοκτονία

Η παρουσία τρωκτικών στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ανησυχίας και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και ασφάλειας. Η μυοκτονία και η απολύμανση αποτελούν απαραίτητα μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτό το πρόβλημα.

 Στο παρακάτω άρθρο θα εξετάσουμε τη σημασία της μυοκτονίας, τις μεθόδους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν υγιή και ασφαλή χώρο μέσω της εξάλειψης των τρωκτικών και της απολύμανσης του περιβάλλοντος μας.

Τα τρωκτικά, όπως τα ποντίκια και οι αρουραίοι, αποτελούν πηγή ανησυχίας καθώς μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στο σπίτι μας, να μεταδώσουν ασθένειες και να προκαλέσουν πυρκαγιές, καθώς μπορούν να δαγκώσουν και τα καλώδια. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της παρουσίας τρωκτικών με αποτελεσματικές μεθόδους μυοκτονίας για να διατηρήσουμε έναν υγιή και ασφαλή χώρο.

 

Απολύμανση στο χώρο σας

Η απολύμανση του χώρου σας είναι εξίσου σημαντική με τη μυοκτονία για να εξαλείψουμε τα τρωκτικά. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων όπου τα τρωκτικά έχουν πρόσβαση, όπως η κουζίνα και οι αποθήκες. Η χρήση απολυμαντικών προϊόντων και η διατήρηση υγιεινών συνθηκών στο περιβάλλον μας είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη των μικροβίων και την πρόληψη της επανεμφάνισης των τρωκτικών.

Γιατί είναι σημαντική η επιλογή επαγγελματικής αντιμετώπισης τρωκτικών;

Η επαγγελματική μυοκτονία, δηλαδή η αντιμετώπιση τρωκτικών και η απολύμανση είναι η προτιμότερη επιλογή. Στην Axiven Pest Control γνωρίζουμε τις κατάλληλες τεχνικές και τα ασφαλέστερα προϊόντα για την εξάλειψη των τρωκτικών με αποτελεσματικό τρόπο. Για να εφαρμοστεί η μυοκτονία χρησιμοποιούνται :

Δολωματικοί Σταθμοί

 Για την αντιμετώπιση τρωκτικών σε εξωτερικούς χώρους τοποθετούνται μυοκτόνα  σκευάσματα σε δολωματικούς σταθμούς. Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό της Axiven Pest Control επιλέγει τα σημεία τοποθέτησης και τον αριθμό των δολωματικών σταθμών, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

Παγίδες Σύλληψης 

 Στην περίπτωση που το πρόβλημα εντοπίζεται στο εσωτερικό κτηρίων και οικιών η Axiven Pest Control εφαρμόζει τη μέθοδο των μηχανικών παγίδων πολλαπλών συλλήψεων. Πρόκειται για παγίδες με κολλητική επιφάνεια που τοποθετούνται στα σημεία διέλευσης των τρωκτικών. Ενδέχεται να πρέπει να συνδυαστούν με δολωματικούς σταθμούς, εάν το πρόβλημα είναι έντονο.

 

Τι προληπτικά μέτρα υπάρχουν ;

 Εκτός από τη μυοκτονία, η λήψη προληπτικών μέτρων είναι σημαντική για την πρόληψη της εισβολής τρωκτικών στον χώρο μας. Περιλαμβάνει:

  1. τη σφράγιση των τρυπών και των ρωγμών
  2. τον καθαρισμό των χώρων τροφοδοσίας και αποθήκευσης τροφίμων
  3. την απομάκρυνση των πηγών τροφής και νερού που μπορεί να προσελκύσουν τα τρωκτικά

Επιπλέον, η διατήρηση ενός καθαρού και καλά οργανωμένου περιβάλλοντος μειώνει τις πιθανότητες πρόσβασης των τρωκτικών και την εγκαθίδρυσή τους.

 

Δημιουργία υγιούς και ασφαλούς χώρου

Η μυοκτονία και η απολύμανση συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιούς και ασφαλούς χώρου για εμάς και την οικογένειά μας. Με την απομάκρυνση των τρωκτικών και την απολύμανση του περιβάλλοντος, μειώνουμε τον κίνδυνο μόλυνσης και την εξάπλωση ασθενειών, καθώς επίσης και την πιθανότητα ζημιάς στο σπίτι και την περιουσία μας.

Ποιες ασθένειες μεταδίδονται μέσω τρωκτικών;

Τα τρωκτικά μπορούν να μεταδώσουν διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσω του άμεσου ή έμμεσου επαφής που βγάζουν όπως: περιττώματα  ή τα σάλια , καθώς και μέσω της μεσολάβησης άλλων ζώων ή εντόμων που λειτουργούν ως μεταφορείς των ασθενειών. Ορισμένες από τις κύριες ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τα τρωκτικά περιλαμβάνουν:

  •  Λύσσα: Τα τρωκτικά μπορούν να μεταδώσουν τον ιό της λύσσας μέσω του δαγκώματος ή της επαφής με το σάλιο τους. Η λύσσα είναι μια θανατηφόρα νευρολογική ασθένεια που επηρεάζει το νευρικό σύστημα των ανθρώπων και άλλων ζώων.
  • Πυρετός των τρωκτικών: Πρόκειται για μια λοίμωξη που προκαλείται από την έκθεση σε κοπριά τρωκτικών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες και εξάνθημα.
  • Σαλμονέλα: Τα τρωκτικά μπορούν να είναι φορείς της βακτηρίου Salmonella, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές τροφικές λοιμώξεις στον άνθρωπο, όπως διάρροια, εμετό και πυρετό.
  • Λεπτόσπειρα: Τα τρωκτικά μπορούν να είναι φορείς του παράσιτου της λεπτόσπειρας, που προκαλεί ασθένεια γνωστή ως λεπτοσπείρωση. Τα συμπτώματα είναι: πυρετό, αδυναμία, αναισθησία και δυσκολία στην αναπνοή.
  • Ηπατίτιδα: Ορισμένα τρωκτικά μπορεί να είναι φορείς του ιού της ηπατίτιδας, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και καταστροφή του ήπατος.
  • Σαρκοφάγος: Τα τρωκτικά μπορούν να μεταδώσουν το παράσιτο της σαρκοφάγος, το οποίο προκαλεί μια παράσιτη λοίμωξη γνωστή ως σαρκοφαγία. Οι συμπτώματα περιλαμβάνουν πυρετό, κόπωση, μυϊκούς πόνους και απώλεια βάρους.

 

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τα τρωκτικά στον άνθρωπο. Είναι σημαντικό να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης, όπως η απομάκρυνση των τρωκτικών και η υγιεινή, για να αποφύγουμε τη μετάδοση τέτοιων ασθενειών και να διατηρήσουμε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον.

Η πρόληψη και ο έλεγχος είναι σημαντικά για την αποφυγή των ασθενειών και τη διατήρηση ενός υγιούς περιβάλλοντος. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τα τρωκτικά καλέστε την Axiven Pest Contol για επαγγελματική βοήθεια από ειδικούς στη μυοκτονία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.