Μύγες και Μέθοδοι Αντιμετώπισης

μύγες μέθοδοι αντιμετώπισης

Μύγες και Χημική καταπολέμηση

Καταπολεμούμε τις μύγες με συντονισμένα μέτρα κατά των ατελών σταδίων και των ενηλίκων. Ο προσδιορισμός του είδους της μύγας μας βοηθάει στο να επιλέξουμε το κατάλληλότερο πρόγραμμα. Γενικότερα, στους εξωτερικούς χώρους εφαρμόζεται ένα συστηματικό πρόγραμμα ψεκασμών, με ειδικά επιλεγμένα εντομοκτόνα. Οι υπολειμματικοί αυτοί ψεκασμοί γίνονται τις περιόδους έξαρσης του προβλήματος, κυρίως τους καλοκαιρινούς – φθινοπωρινούς μήνες, και έχουν ως στόχο τον περιορισμό του πληθυσμού. Με ψεκαστήρα χαμηλής προπίεσης γίνονται απευθείας ψεκασμοί των εξωτερικών τοίχων, κάδων σκουπιδιών και άλλων επιφανειών όπου τα ενήλικα έντομα αναπαύονται, αναζητούν την τροφή τους ή παραμένουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα οι ψεκασμοί θα πρέπει να επαναλαμβάνονται κάθε 1,5 – 2 μήνες. Σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. στάβλοι ζώων, χώροι βιολογικών καθαρισμών) ή σε περιόδους έντονης βροχόπτωσης, όπου το φάρμακο ξεπλένεται από τη βροχή, οι επαναλήψεις θα πρέπει να είναι συχνότερες.
Στους εσωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει πρόβλημα με μύγες, οι ψεκασμοί συνιστώνται μόνο στην περίπτωση της μύγας των φρεατίων, με απευθείας ψεκασμό στα φρεάτια και στα σιφώνια. Στις περιπτώσεις που το πρόβλημα προέρχεται από την οικιακή μύγα ή τη δροσόφιλα εφαρμόζεται επίχρισμα του εντομοκτόνου με πινέλο σε κρυφά σημεία του χώρου ή πάνω σε χαρτόνι το οποίο επίσης τοποθετείται σε μη ορατά και δύσκολα προσβάσιμα σημεία. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ετοιμόχρηστο εντομοκτόνο δόλωμα σε μορφή κόκκων, το οποίο ανανεώνεται κάθε 1-6 εβδομάδες.
Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των ενήλικων εντόμων είναι πυρεθροειδή, πυρεθρίνες και νεονικοτινοειδή. Για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των προνυμφών χρησιμοποιούνται ρυθμιστές ανάπτυξης.
Όλα τα σκευάσματα είναι άοσμα, φιλικά προς το περιβάλλον, δε λερώνουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες και έχουν έγκριση από το ΥΠΑΑΤ. Είναι εντομοκτόνα επαφής – στομάχου, προκαλούν στο έντομο παράλυση, λήθαργο και θάνατο. Έχουν υπολειμματική δράση και η διάρκεια δράσης τους εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και το είδος της επιφάνειας που ψεκάσθηκε.
Η  Axiven είναι εδώ για εσάς !
Μηχανική καταπολέμηση στις μύγες

Ηλεκτρικές εντομοπαγίδες

Οι εντομοπαγίδες είναι παγίδες λυχνίας UV με κολλητικές επιφάνειες για την αιχμαλώτιση των ιπτάμενων εντόμων χωρίς να τεμαχίζονται. Το φως της λάμπας προσελκύει τα έντομα και στη συνέχεια αυτά παγιδεύονται στην κολλητική επιφάνεια. Όταν η επιφάνεια αυτή γεμίσει με έντομα ή όταν περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και χάσει την κολλητική της ιδιότητα αντικαθίσταται πολύ εύκολα. Η αιχμαλώτιση των εντόμων στις κολλητικές επιφάνειες μας δίνει την δυνατότητα καταμέτρησης και ταυτοποίησης των εντόμων, ούτως ώστε να επιλέγουμε την καταλληλότερη μέθοδο αντιμετώπισης και καταπολέμησης. Οι ηλεκτρικές εντομοπαγίδες είναι αθόρυβες κατά τη σύλληψη του εντόμου και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας που απαιτούνται από το ύστημα διασφάλισης υγιεινής (HACCP). Ανάλογα με τη διαμόρφωση του χώρου στον οποίο θέλουμε να τοποθετήσουμε εντομοπαγίδες, υπάρχουν επιτοίχιες, επιτραπέζιες ή κρεμαστές. (παραπομπή).
αντιμετώπιση μύγας με πλαστικές παγίδες

Οικολογικές παγίδες

Σε εξωτερικούς επίσης χώρους (π.χ. αυλή) ή χώρους όπως στάβλοι ζώων και χώροι με κοπριά η παγίδευση των ενήλικων εντόμων μπορεί να γίνει διάφορες παγίδες. Υπάρχουν παγίδες με προσελκυστικές ουσίες (π.χ. χυμός μήλου) διαλυμένες σε νερό. Πρόκειται για πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους (π.χ. στάβλοι, πάρκα, κήπους, κατασκηνώσεις) με δυνατότητα παγίδευσης από 20.000 έως 40.000 μύγες.
μύγες : αντιμετώπιση  με ταινίες με κόλλα

Άλλος τρόπος για να παγιδεύσει κάποιος τις μύγες είναι τα ειδικά κορδόνια και ταινίες εμποτισμένα με εντομοκτόνα, τα οποία μπορούμε να κρεμάσουμε από την οροφή. Οι ταινίες και τα κορδόνια έχουν κόλλα, με αποτέλεσμα όταν οι μύγες προσγειώνονται επάνω τους να μην μπορούν να ξεφύγουν. 
Οι αεροκουρτίνες δημιουργούν στην ουσία ένα φράγμα αέρος ανάμεσα στο εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον. Αποτρέπουν την είσοδο των εντόμων δημιουργώντας μια αόρατη πόρτα. Διατίθενται σε διάφορα μοντέλα ανάλογα με το μέγεθος του ανοίγματος
Μάθετε τα πάντα για την μύγα
μεθοδοι για την αντιμετώπιση μύγας
προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση μύγας