ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
Στα Ξενοδοχεία το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μεγάλη έξαρση ΚΟΡΙΩΝ
Στα Ξενοδοχεία οι κοριοί δεν κάνουν κράτηση, απλά εισβάλουν !
Απο που εισέρχονται τα παράσιτα στα ξενοδοχεία;
1) Από τους κάδους σκουπιδιών και τους αγωγούς συμπίεσης σκουπιδιων
Όχι μόνο οι αγωγοί συμπίεσης σκουπιδιών μπορούν να παρέχουν σημεία εισόδου μέσω κακώς σφραγισμένων σχεδίων αγωγών, αλλά και οι ίδιοι οι κάδοι απορριμμάτων μπορούν να προσελκύσουν και να χρησιμεύσουν ως τόποι αναπαραγωγής για παράσιτα. Οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να διαθέτουν ένα πρόγραμμα για τον καθαρισμό των σκουπιδιών και των μαξιλαριών απορριμμάτων, ειδικά κατά τους ζεστούς μήνες.
3) Εκεί που υπάρχει τροφή
Τα ξενοδοχεία παράγουν αρκετή τροφή και απορρίμματα για να προσελκύουν παράσιτα κάθε μέρα. Όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου αφήνουν τα βρώμικα πιάτα, τα περιτυλίγματα τροφίμων και τα ψίχουλα τους στο ύπαιθρο, τα ευκαιριακά παράσιτα θα χαρούν να το γλεντήσουν.
5) Από ανοιχτές πόρτες & παράθυρα
2) Από αποχετεύσεις δαπέδου
Το αποχετευτικό μας σύστημα μπορεί να προσφέρει ένα ιδανικό καταφύγιο για παράσιτα όπως μικρές μύγες, κατσαρίδες και αρουραίους που στη συνέχεια ταξιδεύουν στις εγκαταστάσεις μας. Η διατήρηση των αποχετεύσεων μέσω του καθαρισμού και της σωστής σχάρας είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η μετανάστευση των παρασίτων σε κατασκευές μέσω των αυτοκινητοδρόμων αποχέτευσης.
4) Από ανοιχτές πηγές νερού
Μπορεί να αποτελεί έκπληξη, αλλά το δωμάτιο πλυντηρίων θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο βρώμικα μέρη του ξενοδοχείου. Χνούδι, σκόνη και βρωμιά μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου χωρίς να το αντιληφθεί κανείς. Η υγρασία είναι ένας άλλος ελκυστικός παράγοντας για να αναζητήσουν καταφύγιο τα παράσιτα στην περιοχή
6) Από αεραγωγούς & σωληνώσεις
Αυτά τα μικρά παρασιτικά έντομα ωοειδούς σχήματος και καφεκόκκινου χρώματος, φωλιάζουν σε σκοτεινά σημεία, όπως σε ρωγμές τοίχων, πατωμάτων και επίπλων, όπως επίσης σε στρώματα ακόμα και πίσω από κάδρα. Μεταφέρονται μέσω των αποσκευών, των ρούχων και των υποδημάτων με αποτέλεσμα την εξάπλωση του φαινομένου. Χαρακτηριστικά, το 95% των εταιριών απολυμάνσεων έχουν δεχτεί κάποια στιγμή κρούση για την αντιμετώπιση κοριών. Η πιο χαρακτηριστική ένδειξη παρουσίας κοριών είναι τα διαδοχικά τσιμπήματα που μοιάζουν με «γαζί» πάνω στο ανθρώπινο δέρμα. Σε περιπτώσεις όπου η εξάπλωσή τους πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει διαπιστωθεί ότι τα έπιπλα αναδίδουν μία έντονη μυρωδιά ενώ εντοπίζονται μικρές κηλίδες αίματος σε διάφορα σημεία.
Πού μπορεί να κρύβονται μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου οι κοριοί;
Οι κοριοί συνηθίζουν να βρίσκονται σε διάφορα σημεία του δωματίου ενός ξενοδοχείου όπως στα στρώματα, τα χαλιά, τα πατάκια, τοίχους, σε έπιπλα όπως κομοδίνα, κρεβάτια, ντουλάπες, ξύλινα πατώματα και σε άλλες επιφάνειες. Θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις ραφές και τα ελατήρια των στρωμάτων, στις τούφες και τα άκρα των χαλιών. Επίσης οι κοριοί δείχνουν μεγάλη ικανότητα να κρύβονται σε εσοχές και οπές στους τοίχους και το πάτωμα και σε σημεία όπως τα σοβατεπί και σε αρμούς από πλακάκια ή ξύλινα παρκέ.
Στα Ξενοδοχεια οι κοριοί ταξιδεύουν δωρεάν με τις αποσκευές των επισκεπτών!
Τι ακριβώς είναι η Θερμική απεντόμωση;
Ποια τα πλεονεκτήματα της Θερμικής απεντόμωσης στα Ξενοδοχεία;
Γιατί είναι ιδανική για το ξενοδοχείο μου;
• ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ (εντός 48 ωρών)
• Επιπλέον, δεν απαιτείται διακοπή λειτουργίας ολόκληρου του κτιρίου γιατί υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής της μεθόδου σε επιλεγμένα μέρη.
Το ξενοδοχείο μου είναι εν λειτουργία και είναι και τουριστική περίοδος.
Πόσο χρόνο θα χρειαστεί η αντιμετώπισή τους;
Για δωμάτια ξενοδοχειακών μονάδων απαιτούνται συνήθως 6 έως 8 ώρες θέρμανσης και γίνεται παράδοση πλήρως απεντομωμένου δωματίου, έτοιμου προς χρήση, εντός 48 ωρών.
Ποιό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνω σαν Ξενοδόχος;
Η απεντόμωση της ξενοδοχειακής μονάδας είναι ένας ιδιαίτερος χώρος, καθώς οι υπηρεσίες επηρεάζουν άμεσα το τουριστικό προϊόν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας για ένα ραντεβού, χωρίς καμία επιβάρυνση ή δέσμευση από την πλευρά σας, για μια πλήρη ενημέρωση και μελέτη στο χώρο σας.
Τι πρέπει να κάνω μετά σαν ξενοδοχειακή μονάδα για να μην ξαναπαρουσιάσω πρόβλημα;
• Εκπαίδευση του προσωπικού από τον τεχνικό σύμβουλο της εταιρείας απολυμάνσεων που παρακολουθεί το χώρο (Pest control Agent).
• Συχνότερη επιθεώρηση των χώρων και ενδελεχής έλεγχος των κρίσιμων σημείων π.χ. ραφές στρωμάτων, κορνίζες κάδρων κλπ.
• Ατμοκαθαρισμός των στρωμάτων, βρασμός των κλινοσκεπασμάτων, καθαρισμός με ηλεκτρική σκούπα των μοκετών, των σοβατεπί, ακόμα και πίσω από τα έπιπλα.
Πρόβλημα με ΕΝΤΟΜΑ και ΤΡΩΚΤΙΚΑ στα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ σας; Η AXIVEN PEST CONTROL σας δίνει και εδώ τη λύση!
Η λύση είναι η πρόληψη
Αντιμετώπιση
Για την αντιμετώπιση των ερπόντων εντόμων απαραίτητος είναι ο ψεκασμός σε εισόδους, φρεάτια, σιφώνια και τουαλέτες, ράμπες και εσοχές.
Ειδικότερα, στους χώρους κουζινών και επιλεγμένα σημεία της παραγωγής και για την προστασία του από την μικρή γερμανική κατσαρίδα Blattela germanica, προτείνουμε την εφαρμογή gel. Η εφαρμογή πραγματοποιείται σε σημεία που αποτελούν εστίες ανάπτυξης και τοποθετείται σε ελάχιστες δόσεις με ειδικό πιστόλι δολώσεως
Τα ιπτάμενα έντομα αντιμετωπίζονται με την χρήση σύγχρονων εντομοπαγίδων με κολλητική επιφάνεια. Οι εντομοπαγίδες εκπέμπουν ακτινοβολία UV η οποία είναι απολύτως ακίνδυνη για τον άνθρωπο αλλά προσελκύει τα έντομα τα οποία παγιδεύονται χωρίς να διαμελίζονται, όπως γινόταν με τις εντομοπαγίδες εκκένωσης – ρεύματος.
Για τη μείωση του μικροβιακού φορτίου πραγματοποιείται στο χώρο των αποδυτηρίων, των WC ,στο χώρο απορριμάτων αλλά και όπου θεωρούμε ότι κρίνεται απαραίτητη η επέμβαση απολύμανσης για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων (π.χ ασανσέρ, κουπαστές κλπ).
- Έλεγχος κρίσιμων σημείων εισόδου των τρωκτικών.
- Συστηματική καθαριότητα όπου διακινούνται και παρασκευάζονται τρόφιμα καθώς και στο χώρο συλλογής των απορριμάτων.
- Διορθωτικά μέτρα π.χ κλείσιμο τυχόν ανοιγμάτων, οπών , σπασμένων παραθύρων κλπ
- Τοποθέτηση mouse stop (λάστιχο για κάλυψη κενών) κάτω από πόρτες και ράμπες.
- Δημιουργία δικτύου δολωματικών σταθμών σε ζώνες έτσι ώστε να καλύπτει όλους τους χώρους του ξενοδοχείου. .Εσωτερικά σε κουζίνες και αποθήκες τροφίμων βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που απαγορεύει την χρήση τοξικών δολωμάτων σε χώρους παραγωγής και αποθήκευσης τροφίμων, τοποθετούνται παγίδες μηχανικής σύλληψης με κολλητική επιφάνεια.
- Χρήση κολλητικών επιφανειών για την άμεση σύλληψη
- Έλεγχος του δικτύου
- Καταγραφή των καταναλώσεων
- Αλλαγή των μυοκτόνων σκευασμάτων
- Διορθωτικά μέτρα (ενίσχυση δικτύου, αλλαγή θέσης δολωματικών σταθμών κλπ).