Μιλώντας γενικά για τα φίδια, η εμφάνισή τους ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τα είδη. Κυμαίνονται από περίπου 10 cm έως αρκετά μέτρα σε μήκος. Τα χρώματα τους μπορούν να είναι ζωντανά πράσινα, κόκκινα ή κίτρινα με σκούρο μαύρο ή καφέ. Πολλά φίδια έχουν διακριτές ρίγες. Τα φίδια είναι ιδιαίτερα αποκρουστικά για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν τα θέλουν στο περιβάλλον τους και πόσο μάλλον γύρο από το σπίτι τους ή την επιχείρησή τους. 

φιδιών

Μια από τις υπηρεσίες που η AXIVEN προσφέρει σε Βιομηχανικούς, επαγγελματικούς αλλά και οικιακούς χώρους είναι η απώθηση, προστασία και η αντιμετώπιση φιδιών, που συχνά εμφανίζονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Η προστασία των χώρων γίνεται με τη χρήση μη τοξικών, απωθητικών σκευασμάτων τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Η απομάκρυνση των φιδιών από ένα χώρο επιτυγχάνεται με ειδικές εφαρμογές απώθησης φιδιών οι οποίες πρέπει να ξεκινούν από αρχές Μαρτίου με τη διακοπή του λήθαργου των φιδιών και μέχρι τέλος Οκτωβρίου και να γίνονται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία επιστημονικά καταρτισμένα.

Το απωθητικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται για την απώθηση φιδιών διατίθεται σε κοκκώδη μορφή. Τοποθετείται περιμετρικά του χώρου. Στη συνέχεια, συστήνεται το «κλείσιμο» του χώρου για να εμποδιστεί η είσοδος σε νέους «ανεπιθύμητους επισκέπτες». Επιπλέον χρησιμοποιείται σκεύασμα και σε δοχείο το οποίο τοποθετείται εκατέρωθεν των εισόδων με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η είσοδος ερπετών εντός των χώρων.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΦΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Μερικά βήματα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της παρουσίας φιδιών στο χώρο σας. Αρχικά αφαιρέστε αντικείμενα που είναι ιδανικά σημεία για να φωλιάσει ένα φίδι όπως σωρούς ξύλων, σωρούς από μπάζα, υψηλή χλόη και κατάφυτη βλάστηση. Επίσης σφραγίστε καλά όλα τα ανοίγματα του κτιρίου που θέλετε να προστατέψετε.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με αυτό που πολλοί πιστεύουν, το φίδι δεν είναι επιθετικό αλλά επιτίθεται μόνο όταν νιώθει να απειλείται. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα ωφέλιμο σε τομείς όπως αυτόν της γεωργίας μια και τρέφεται με τρωκτικά και άλλα επιβλαβή για τη γεωργία ζώα.